El Congrés aprova la supressió del terme “disminuït” de la Constitució

Des d’Entresol valorem molt positivament la decisió del Congrés dels Diputats  d’aprovar la reforma de l’article 49 de la Constitució, en què s’elimina la paraula “disminuït”, substituint-la per l’expressió “persones amb discapacitat”.

Aquest canvi terminològic, aparentment simbòlic, suposa un gran avanç, ja que la paraula “disminuït” era clarament ofensiva i s’havia quedat obsoleta, i ara, gràcies a aquesta modificació, es fa un pas endavant en la percepció que pot tenir la societat envers les persones amb discapacitat. 

A banda de l’eliminació del terme “disminuïts”, el nou text també estableix l’obligació dels poders públics de “realitzar les polítiques necessàries per garantir la plena autonomia personal i la inclusió social” del col·lectiu, i una especial atenció per als menors i les dones amb discapacitat.

Cal destacar que aquesta reforma, reclamada des de fa temps per col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual, ha comptat amb un consens molt ampli. Tots els partits polítics hi han votat a favor, excepte Vox.